Karriere

UMS jobber kontinuerlig på tvers av ulike nivåer, yrkesløp og forretningsområder for å være en attraktiv arbeidsplass, som rekrutterer fornuftig, gir muligheter for karriere, samt utvikler og beholder motiverte og kompetente medarbeidere.

En viktig del av selskapets fundament ligger i de menneskelige ressursene. I tillegg til å beholde flinke kollegaer, er vi opptatt av å rekruttere nye dyktige medarbeidere. Hos oss i UMS vil potensielle medarbeidere vurderes på bakgrunn av behov, relevant erfaring og utdanning. Minst like viktig er også personlighet og verdigrunnlag, som må samsvare med selskapets verdier; Innovative, Reliable, Passionate, Honest og Collaborative. Denne vurderingen skal sikre ekspertise innenfor alle avdelinger. Vi ønsker å være best og vi legger til rette for god og tilpasset opplæring av ansatte.

Fordi nettopp innovasjon er essensielt for selskapet, vil vi være opptatt av å samle de mest kreative, resultatorienterte og pålitelige menneskene. UMS er opptatt av å gi karrieremuligheter til dem, som basert på kvalifikasjoner og holdninger, hever selskapets kompetanse ved å skape et motiverende arbeidsmiljø som genererer resultater.

UMS er opptatt av å ivareta god helse, som igjen gir lavt sykefravær. Vi oppfordrer til trening og andre aktiviteter og deltar sammen på Holmenkollstafetten hvert år. Mange av våre spreke medarbeidere i Oslo tar også trappene opp til kontoret i 13. etasje i Helsfyr Atrium etter lunsj for litt ekstra mosjon. Vi har også etablert grupper som arrangerer ulike tilstelninger for sosialt samvær.

UMS ASA er en mellomstor bedrift i Norge, og har drøyt 50 medarbeidere fordelt på kontorer i Oslo, Bergen og Sandnes. Selskapet har ansatte fra ulike nasjoner som India, Luxembourg, Frankrike, Sverige, Danmark og Norge. I tillegg har vi kontorer og partnere i en rekke land som India, USA, Tyskland, UK, Sverige, Finland og Danmark.

“Ulike strenger gir den beste samklang…”

 


For spørsmål & informasjon
Har du spørsmål vedrørende jobb i UMS? Ta gjerne kontakt med Bethina Beilegaard, HR og Office Manager, ved hovedkontoret i Oslo.
Rekruttering
UMS har et system som gir en oppdatert kandidatoversikt. Vi opplever jevn pågang av åpne søknader, som blir vurdert fortløpende og arkivert for framtidige roller.
Avdelinger og roller
Under beskrives de ulike rollene og avdelingene i UMS, slik at du kan vurdere om dette kan være noe for deg, noe du kan anbefale andre, eller noe du ser som en gyllen mulighet for fremtiden.
Møt de ansatte
Under får du muligheten til å møte noen av våre ansatte. De har ulike ansvarsområder og forskjellig bakgrunn, men felles for dem alle er at de synes de har en spennende hverdag i UMS.